Pandemonion: Je glede napovedanih kazni za "varde" vrag dokončno vzel šalo?

Fotografija je simbolična. (foto: US Marine Corps / ABC News / Wikipedia) Fotografija je simbolična. (foto: US Marine Corps / ABC News / Wikipedia)

Za zdaj neznani pisec bloga Pandemonion komentira nedavne namere vlade za zaustavitev vard in vaških straž s pomočjo represije:

 

»…slovenska policija izvaja »nadzor« nad samoorganiziranimi enotami Slovencev, čeprav ni povsem jasno, s kakšnim namenom je sploh nastala Šiškova »varda« - ali gre morda za provokacijo ali pa se v njej res zbirajo domoljubni Slovenci? Glede na pomanjkanje kadra v policiji bi vsaka normalna vlada reagirala tako, da bi prostovoljce (sodobne vaške stražarje) vključila v policijo in vojsko na podoben način, kot so nekateri hrvaški poveljniki v času domovinske vojne pod svoje okrilje prevzeli dobro izurjene pripadnike HOS.«

Vir: Pandemonion

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.