Legendarni londonski Tower Bridge zaradi tehnične napake zaprt za promet

Legendarni londonski Tower Bridge je zaradi tehnične napake zaprt za promet. Foto: © User:Colin/Wikimedia Legendarni londonski Tower Bridge je zaradi tehnične napake zaprt za promet. Foto: © User:Colin/Wikimedia

Znameniti londonski Tower Bridge oz. dvižni most čez reko Temzo je že drugi dan zaprt za promet. Osrednji del mostu so namreč v soboto dvignili, da bi prehod omogočili večjim ladjam, nato pa se je zaskočil v poševnem položaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Londonska policija je na Twitterju navedla, da si mehaniki prizadevajo čim prej odpraviti napako, voznikom pa svetovala, naj poiščejo alternativno pot. Za pešce medtem most, ki velja za eno najbolj prepoznavnih znamenitosti Londona, ostaja odprt, so pojasnili v korporaciji City of London, ki je lastnica mostu.

Most so zgradili med letoma 1886 in 1894, dolg je 244 metrov, visok pa 65 metrov. Zaradi potreb visokih ladij ga vsako leto dvignejo približno 800-krat, dnevno pa ga prevozi 21.000 vozil in prehodi okoli 40.000 ljudi.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.