Igralec Keanu Reeves: Zame je Trump simbol uspešnega moškega Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Keanu Reeves Keanu Reeves

Konservativni igralec Keanu Reeves: Zame je Trump simbol uspešnega moškega in vzor za vsakega mladega Američana, nekaj, kar je naš narod iskal leta. Mislim, da Amerika ne bo imela več takega voditelja kot je on. Se strinjate z igralcem?

 

To so besede igralca, ki mu je pravo prelomnico v umetniškem opusu prineslo leto 1994, ko je dobil glavno vlogo v slovitem akcijskem trilerju Hitrost. Do tedaj namreč ni nikoli odigral glavne vloge, poleg tega pa je bil bolj ali manj znan kot igralec, primeren za komedije ali neodvisne drame. Proračun za ta film, v katerem je zaigral ob Sandri Bullock, je bil ogromen, a velik vložek se je filmarjem poplačal, saj so ustvarili svetovno uspešnico. Hkrati sta Keanu in Sandra postala najbolj dobičkonosna igralca v Hollywoodu. Tamkajšnji mediji so takrat celo trdili, da je njun odnos prestopil prijateljske okvire. Govorice o njuni romanci so se nazadnje pojavile ob koncu leta 2011, ko so bile intenzivnejše kot kdaj prej. Po losangeleških kuloarjih je krožila informacija, da sta po 17 letih prijateljstva začela ljubezensko razmerje.

"Vsi tisti, ki niso vedeli, da sta v razmerju, so se o tem lahko prepričali minuli mesec, ko sta bila skupaj na večerji. Super se imata in večino časa se posvečata drug drugemu," je domnevno dobro obveščeni vir povedal novembra 2011. Kakorkoli že, zanimivo je, da je Keanu pozneje zavrnil ponudbo, da bi zaigral v nadaljevanju filma Hitrost, in se vrnil na deske, ki pomenijo življenje. V gledališki svet je prišel na velika vrata, z vlogo Hamleta, in bil deležen izvrstnih kritik. Strokovnjaki so se strinjali, da je vlogo tako dobro tolmačil zato, ker je pravzaprav tudi v resnici Hamlet - graciozni princ, ki v sebi združuje nedolžnost in jezo. Kmalu zatem je svojo filmsko kariero osvežil z vlogami v visokoproračunskih filmih, kot so romantična drama Sprehod v oblakih, akcijska znanstvenofantastična drama Verižna reakcija in triler Hudičev odvetnik. Slednji film je še posebej pomemben zato, ker je na snemanju spoznal soigralko Charlize Theron, s katero je nekaj let pozneje pristal v postelji, njuna romanca pa je seveda sprožila veliko zanimanje javnosti. Paparaci so ju večkrat zasačili med poljubljanjem in govorilo se je, da načrtujeta skupno življenje v Londonu.

Neizbrisen pečat v življenju in predvsem karieri tega simpatičnega igralca pa je vsekakor glavna vloga v znanstvenofantastičnem akcijskem filmu Matrica iz leta 1999, ki je postal planetarno popularen. Keanu je uspešno odigral v fizičnem smislu izredno zahtevno vlogo, s katero je po nekaterih informacijah zaslužil vrtoglavih 75 milijonov ameriških zelencev, a je zaslužek radodarno delil s člani filmske ekipe, zato naj bi mu ostalo 'le' 35 milijonov.

 

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.