Ekološko ozaveščeni hrvaški letalski prevoznik ukinja plastične kozarce na poletih

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Fotografija je simbolična. (foto: arhiv Demokracije) Fotografija je simbolična. (foto: arhiv Demokracije)

Hrvaška letalska družba Croatia Airlines je v začetku tedna nadomestila plastične kozarce s papirnimi, v katerih bodo potnikom v prihodnje ponujali vse pijače. Kot so izpostavili, bodo z okolju prijaznim ukrepom odstranili tudi več kot 26 ton plastičnih odpadkov, ki ostanejo po več kot dveh milijonih potnikov, ki so jih prepeljali lani.

 

Potniki bodo vse alkoholne, brezalkoholne in tople pijače dobili v papirnih kozarcih, so sporočili iz hrvaškega letalskega prevoznika. Na svoji Facebook strani so objavili tudi fotografije belih papirnih kozarcev z logotipom družbe.

Ocenjujejo, da bodo potnikom s ponudbo papirnih kozarcev zagotovili še bolj kakovostno storitev, obenem pa tudi izboljšali pozitiven odnos družbe do okolja.

Gre za enega izmed ukrepov, s katerimi družba dokazuje svojo usmerjenost k trajnostnem razvoju v različnih segmentih poslovanja, v skladu z aktualnimi trendi in zakonskimi določili pri varstvu okolja, so poudarili.

Spomnili so, da so lani prepeljali 2,17 milijonov potnikov, ki so ustvarili več kot 26 ton plastičnih odpadkov. Ob tem so dodali, da izvajajo tudi ukrepe za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, varčujejo pa s potrošnjo vode med poleti.

nazaj na vrh