Bizarno: ob svetovnem dnevu turizma in v letu kulturne dediščine turistični zavodi ponujajo ogled »Titovega Velenja« v duhu socializma? Izpostavljeno

Socializem kot zanimivost za turiste? Ne ga srat. (foto: Tone Tavčer / ZKTŠŽ) Socializem kot zanimivost za turiste? Ne ga srat. (foto: Tone Tavčer / ZKTŠŽ)

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je ob letošnjem svetovnem dnevu turizma ter v letu evropske kulturne dediščine pripravil precej obsežen in zanimiv program, povezan s tremi dolinami v regiji: Savinjske, Šaleške in Koroške. No, v primeru Šaleške doline so si, očitno v skladu s trendi, omislili nov primer »poti spominov in tovarištva«.

 

Ob predstavitvi Šaleške doline so namreč ponudili »doživetje socializma«. »Velenje je najmlajše slovensko mesto, ki so mu svoj čas pravili tudi „socialistični čudež“. V doživetje polpretekle zgodovine in zabavno obujanje spominov na otroštvo in življenje v času tovarištva, najmlajšega slovenskega mesta, vas pionirka popelje z interaktivnim sprehodom skozi mestno središče,« so zapisali. No, verjetno bodo ob tem ponudili sprehod skozi blokovska naselja, mimo velenjskega rudnika ter starih industrijskih objektov. Pa seveda do »veličastnega« Titovega kipa, v katerega je precej sredstev vložil velenjski župan Bojan Kontič.

No, če bi mislili resno, potem bi morali »doživeti socializem« z obiskom najbližjega komunističnega morišča. Kaj pa vi pravite?

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.