Vabljeni na dogodek ob 150-letnici vižmarskega tabora

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ob taborski piramidi v Vižmarjah so nedavno posadili lipo, osrednja slovesnost ob obletnici pa bo 17. maja. (foto: BPČ) Ob taborski piramidi v Vižmarjah so nedavno posadili lipo, osrednja slovesnost ob obletnici pa bo 17. maja. (foto: BPČ)

Vabljeni na osrednjo slovesnost ob 150-letnici Vižmarskega tabora bo 17. maja na ploščadi pred Osnovno šolo Vižmarje Brod pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Na slovesnosti bodo prebrali tudi nekaj besedil, ki so jih predstavili zborovalci na taboru pred 150 leti.

 

Z različnimi dogodki ob obletnici tabora, ki bodo potekali še v juniju, želijo obeležiti pomembno prelomnico slovenstva, razširiti vest o tem med ljudi in ponovno vneti navdušenje, ki je vladalo med Slovenci takrat, so izpostavili organizatorji iz Društva Blaž Potočnikova čitalnica, ki so skupaj s šentviško četrtno skupnostjo k sodelovanju pri pripravi praznovanja obletnice povabili tudi druge lokalne ustanove in organizacije.

Več o taboru in dogodkih si lahko preberete na spletnem mestu www.facebook.com/vizmarski.tabor.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.