Vabilo na predstavitev novih publikacij Študijskega centra za narodno spravo

  • Napisal  Študijski center za narodno spravo
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ljubljana (Vir: arhiv Demokracija) Ljubljana (Vir: arhiv Demokracija)

Vljudno Vas vabimo na predstavitev novih publikacij Študijskega centra za narodno spravo: zbornika Človekove pravice in temeljne svoboščine: ZA VSE ČASE in revije o vprašanjih sodobne slovenske zgodovine Dileme.

Predstavitev bo v sredo, 7. februarja 2018 ob 11. uri, v prostorih Študijskega centra za narodno spravo, Tivolska 42, Ljubljana. Publikaciji bodo predstavili uredniki dr. Renato Podbersič, dr. Damjan Hančič in Marta Keršič. Uvodni nagovor bo imeladirektorica SCNR dr. Andreja Valič Zver.

Dileme, Razprave o vprašanjih sodobne slovenske zgodovine, letnik 1, št. 1-2, (gl. ur. dr. Renato Podbersič), Ljubljana 2017. To je prva številka nove revije, ki jo je izdal Študijski center za narodno spravo. Revija bo odpirala vprašanja, ki v strokovni ali javni govorici še niso našla enoznačnega odgovora ali bila deležna ustrezne pozornosti. Dileme vstopajo v prostor, v katerem so bila nekatera vprašanja zamolčana ali celo prepovedana – npr. zločini enega od treh totalitarizmov, ki smo jih utrpeli Slovenke in Slovenci v 20. stoletju.

Človekove pravice in temeljne svoboščine: ZA VSE ČASE – Zbornik prispevkov z znanstvenega posveta, (ur. Marta Milena Keršič, dr. Damjan Hančič), Ljubljana 2017. Zbornik prinaša štiri uvodne nagovore in šestnajst znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki obravnavajo kršitve človekovih pravic in dostojanstva na območju Slovenije in sosednje Hrvaške. Namen posveta, ki je potekal ob dnevu človekovih pravic, decembra 2016 v Škofji Loki, je bil, osvetliti različne oblike teptanja človekovih pravic, opozoriti na njihove posledice in z razmislekom o prizadevanjih, da se kršitve ne bi več ponavljale, nagovoriti strokovno in širšo javnost.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.