Vabili VSO na pogovorni omizji 14. in 15. februarja

Ljubljana Ljubljana Urban Cerjak

 VSO vabi na dve pogovorni omizji. Prvo bo 14. Drugo pa 15. Februarja, oba v Muzeju slovenske osamosvojitve na Cankarjevi cesti 11 v Ljubljani.

V sredo, 14. februarja 2018, ob 17. Uri v Muzeju slovenske osamosvojitve v Ljubljana bo tako potekal prvi pogovorni večer z naslovom: »Od prvih večstrankarskih volitev in plebiscita do samostojne Slovenije« . Gost pogovornega omizja bo Dr. Lovro Šturm, univ. profesor in nekdanji minister. Moderator večera bo predsednik VSO Aleš Hojs. V sklopu pogovornega omizja bo dr. Lovro Šturm muzeju VSO podaril del svojega osebnega arhiva.

Osamosvojitev Slovenije

Drugo pogovorno omizje bo potekalo na temo osamosvojitve RS, mednarodnega priznanja in vključitve v Evropsko unijo, poznavanja zgodovine osamosvojitve v naših izobraževalnih ustanovah in stanjem domoljubja v Sloveniji, njegov naslov pa je »Osamosvojitev Slovenije in njena vključitev v evropske integracije«. Potekalo pa bo ki bo v četrtek, 15. februarja 2018, ob 17. Uri, prav tako v Muzeju slovenske osamosvojitve na Cankarjevi cesti 11 v Ljubljani. Tokrat bo gostij več; prišle bodo evropska poslanka Patricija Šulin, svetnica MO Ljubljana Mojca Škrinjar in svetnica MO Celje Karmen Kozmus. Moderatorka bo tokrat Simona Pavlič. Po pogovornem večeru sledi pogostitev.

 

Prisrčno vabljeni!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.