Stanje koronvirusa na Celjskem se zaostruje- v SB Celje bodo začeli z odpovedovanjem nenujnih posegov in nenujnih specialističnih pregledov. Stanje tako imenovanega »rumenega« alarma pred vrati. Že štirje okuženi na Celjskem. Izpostavljeno

  • Napisal  Vane K. Tegov
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Stanje  koronvirusa  na Celjskem se zaostruje- v SB Celje bodo začeli z odpovedovanjem nenujnih posegov in nenujnih specialističnih pregledov. Stanje tako imenovanega »rumenega« alarma pred vrati. Že štirje okuženi na Celjskem.

Iz SB Celje sporočajo, da je zaradi epidemiološke situacije v državi, Splošna bolnišnica Celje začela s pripravami na organizacijo dela v fazi tako imenovanega »rumenega alarma«. To pomeni, da začenjajo z odpovedovanjem izvajanja ne nujnih zdravstvenih storitev in notranjo reorganizacijo dela za zagotavljanje ustreznih prostorskih, opremskih in kadrovskih virov za oskrbo vseh, ki bodo v prihodnjih dneh potrebovali bolnišnično zdravljenje. 

V petek, 13. marca 2020 bodo zaprli vhod št. 1 (glavni vhod na bolnišnično polikliniko) in vhod št. 8 (vhod v najstarejšo bolnišnično stavbo – Gizelino bolnišnico). Vstop in izstop vseh pacientov, ki prihajajo na obravnavo v novejši del bolnišnice in v Gizelino bolnišnico, bo potekal preko vhoda št. 6. 

Jutri, bodo  prav tako začeli postopno z zmanjševanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev v bolnišnici. V petek bomo najprej z ukinitvijo nenujnih operativnih posegov začeli z zmanjševanjem tega program, od ponedeljka, 16. marca 2020 pa bo prekinjeno tudi izvajanje nenujnih specialističnih pregledov. Vse paciente, katerih zdravstvena obravnava bo odpovedana, bomo o tem obvestili po pošti. 

V domačo oskrbo odpuščeni vsi pacienti, ki ne potrebujejo nujne hospitalne obravnave. 

Vstopna točka za testiranje pacientov na novi koronavirus tudi naprej deluje po  opredeljenem protokolu. 

V veljavi ostajajo vsa navodila glede izrednih vstopov v bolnišnico. V bolnišnici so dovoljeni le obiski hospitaliziranih otrok, ki jih lahko obišče ena zdrava oseba. Še vedno je dovoljeno spremstvo ene zdrave osebe pri porodu.

S širšega Celjskega poročajo  o še treh okužbah z koronavirusom. V Šmarju pri Jelšah, poleg že omenjene učiteljice potrjen še en učenec. Devet so jih  do sedaj testirali.  Naslednje obvestilo prihaja iz Mozirja. Poročajo o okuženi občanki, po besedah župana Ivana Suhoveršnika, pa tudi to da to ne bo zadnje obvestilo povezano s tem. To pa še ne pomeni da je treba tako postaviti na glavo življenje, odgovorno ravnanje je skoraj obvezno ob upoštevanju navodil, ki jih imamo povezano z koronavrusom. Bolnike s sumom na okužbo s koronavirusom bodo sprejemali in testirali tudi v velenjskem Zdravstvenem domu. 

Skoraj vse javne ustanove v Celju ki imajo za posledico zbiranje i zadrževanje  večjega števila občanov iz različnih nagibov zapirajo svoja vrata za štirinajst dni ali do preklica.


Vane K. Tegov

nazaj na vrh