SLS podpira Franca Kanglerja in zavrača odločitev Vrhovnega državnega tožilstva glede preiskovalne komisije Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Marjan Podobnik (foto: Polona Avanzo) Marjan Podobnik (foto: Polona Avanzo)

V Slovenski ljudski stranki obžalujemo in odločno zavračamo odločitev Vrhovnega državnega tožilstva RS, ki prek Ustavnega sodišča RS skuša oporekati ustanovitvi preiskovalne komisije za ugotavljanje domnevnih zlorab v kazenskih pregonih zoper Franca Kanglerja in politične odgovornosti zanje.

 

Ob dejstvu, da je tožilstvo doživelo popoln polom v več kot 20 postopkih, ki jih je sprožilo zoper Franca Kanglerja, je najnovejši poskus le še en dokaz, da se velike anomalije v našem pravosodnem sistemu želijo pomesti pod preprogo, saj se odgovorni za te politične zlorabe bojijo parlamentarne razprave na to temo. Ta preiskovalna komisija ni prva, ki bo preiskovala domnevno nezakonito delovanje tožilstva. O odgovornosti nosilcev funkcij na Ministrstvu za pravosodje in Vrhovnem državnem tožilstvu RS v zvezi z izvrševanjem nadzora je razpravljala in odločala tudi preiskovalna komisija pod vodstvom Dimitrija Kovačiča v mandatu 2004 – 2008.

V SLS pričakujemo, da bo vsaka veja oblasti odgovorno opravljala svoje delo, obenem pa ne bo onemogočala preiskav v primerih, ki drastično znižujejo zaupanje v slovenski pravosodni sistem.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.