Pogovorni večer evropske poslanke Romane Tomc Izpostavljeno

  • Napisal  EPP / SDS
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Pogovor bo tekel tudi o pranju denarja in banskerjih. (foto: arhiv Demokracije) Pogovor bo tekel tudi o pranju denarja in banskerjih. (foto: arhiv Demokracije)

Evropska poslanka Romana Tomc vabi jutri, 15. februarja ob 18.00 uri, na pogovorni večer o pranju denarja in davčnih utajah v Hotel Union v Ljubljani.

 

Preiskovalna komisija DZ Republike Slovenije je v sredini lanskega leta ugotovila sledi pranja denarja v NLB. Osvežili bodo, kaj se je doma in v Evropi dogajalo v zvezi s tem. So bili sproženi ustrezni postopki, oziroma ali so se pristojne osebe odzvale? Ugotovitve komisije razkrivajo številne oteževalne okoliščine že tako ogroženi prodaji NLB. Kaj se je dogajalo v največji slovenski državni banki in kdo bo za to odgovarjal? Govorci bodo razpravljali tudi o tem, kaj je ostalo od afere Panama Papers in zakaj so slovenski mediji to afero tako selektivno obravnavali.

Poleg evropske poslanke Romane Tomc, članice posebnega preiskovalnega odbora PANA v Evropskem parlamentu, bodo gostje večera še:

- mag. Ivan Simič, slovenski pravnik in finančnik, nekdanji deneralni direktor Davčne uprave RS,

- dr. Anže Logar, poslanec v DZ RS in predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju bančnih zlorab v slovenskem bančnem sistemu

- mag. Rado Pezdir, ekonomist in publicist, strokovni sodelavec DZ RS.

Dogodek bo povezoval Miro Petek, nekdanji poslanec in novinar, ki je preiskoval goljufije v slovenskem bančnem sistemu.

Vljudno vabljeni!

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.