Jože Mlakar: Tudi če Janša ne bi bil njihov tekmec za oblast, bi ga tepli iz golega maščevanja

foto: Veronika Savnik foto: Veronika Savnik
Jože Mlakar, biolog, pedagog, nekdanji ravnatelj Škofijske klasične gimnazije, vodja iniciative Prebudimo Slovenijo ter publicist:
 
"Preganjanje Janeza Janše je v prvi vrsti maščevanje zaradi njegove vloge pri osamosvajanju in demokratizaciji. Predvsem zaradi osamosvojitve in odcepitve od komunistične Jugoslavije! V Jugoslaviji, v Beogradu pod velikim Titovim dežnikom, so se slovenski avantgardisti ob pregovorni srbski duhovitosti in gostoljubnosti vedno dobro počutili. V domovini, v Sloveniji, je ozračje bolj evropsko, bolj hladno in z neprijetno soseščino katoliške Cerkve. Tudi če Janša ne bi bil njihov tekmec za oblast, bi ga tepli iz golega maščevanja. Janša je kakor divjad, ki se svojim lovcem stalno izmika in jim hkrati grozi z velikim in ostrim rogovjem. Nič presenetljivega ni, če je včasih neprijeten in zajedljiv, ampak to je žal splošno razširjena značajska napaka."
 
Vir: Časnik.si
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.