Da bodo Pomurci videni, slišani in uslišani ter nič več spregledani

  • Napisal  vir: sds.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Odransko polje v Prekmurju. Odransko polje v Prekmurju. Vir: Wikipedia.

Slovenska demokratska stranka bo Pomurju ponudila kandidate, ki bodo kot izvoljeni poslanci poskrbeli za razvoj in prepoznavnost svoje pokrajine.

Volivke in volivci bomo kmalu imeli priložnost, da s svojim glasom na volitvah izberemo pot, po kateri bo šla naša držav v prihodnjem mandatu. V Slovenski demokratski stranki bomo gradili pošteno, urejeno in varno državo. Prizadevali si bomo za svobodo, človekovo dostojanstvo, pravičnost, solidarnost in domoljubnost, za te vrednote pa se bodo zavzemali tudi evidentirani kandidati Slovenske demokratske stranke iz Pomurja, ki so se javnosti predstavili v ponedeljek, 26. marca 2018 na novinarski konferenci v Murski Soboti.

Gre za preproste, poštene, delovne in iskrene ljudi, ki že več let delujejo v lokalni politiki in so dolgoletni člani Slovenske demokratske stranke. To so ljudje, ki ljubijo domovino in jim je še kako mar, kako bomo Slovenke in Slovenci živeli v prihodnje, še posebej pa prebivalci Pomurja, za katerega vsi dobro vemo, da je najbolj zapostavljena regija v Sloveniji.

V volilnem okraju 6 - Gornja Radgona je evidentirana kandidatka Alja Domjan, mlada in energična Radenčanka, ki si kot mnogi Pomurci kruh služi v Ljubljani. Njeni cilji so zmeraj jasno zastavljeni, do sebe pa je nepopustljiva in izredno samokritična, kar je prepoznano tudi v njeni diplomski nalogi, za katero je v letu 2014 prejela Priznanje sklada profesorja Klinarja za najboljše diplomsko delo. Tudi magistrsko nalogo je zagovarjala z odliko. Njeno razumevanje analize javnih politik in njene uporabe pri praktičnem poteku v procesih odločanja ter obogatitev tega znanja z ekonomskimi in pravnimi znanji, bi z izvolitvijo Alje Domjan v Državni zbor RS za Pomurje prav gotovo pomenilo pomembno in potrebno svežino. Alja pravi, da bo v parlamentu glas mladih.

Stanko Recek, ki je strojni tehnik in prodajni svetovalec v podjetju ARCONT, je evidentiran kandidat v volilnem okraju 4 - Murska Sobota II. Prihaja iz kraja Slaveči. S poštenim ter odgovornim pristopom in s ciljem nenehne pomoči ljudem pa prispeva pri razvoju domačega okolja kot svetnik Občine Grad ter predsednik Gasilske zveze Grad. Svoje znanje je nadgradil ob študiju strojništva, trenutno se posveča aktivnemu pisanju diplomske naloge. Ker prihaja iz obmejnega okolja, so mu poznane tako težave malega človeka kot tudi težave obdavčitve delavcev migrantov, vse bolj pa mladih družin, ki se izseljujejo v sosednjo Republiko Avstrijo, zato bo odličen razpravljavec v Državnem zboru RS. Stanko Recek poziva »sleherni glas« na volišča, toda ne za t. i. »nove obraze«.

Jožica Jakob, diplomirana medicinska sestra, je evidentirana kandidatka v volilnem okraju 5 - Murska Sobota I. Na oddelku za radiologijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota počasi končuje svojo delovno kariero, kot občinsko svetnico Občine Beltinci in dolgoletno predsednico društva AQUILA Lipovci, pa jo ljudje poznajo kot delovno, lojalno, kreativno in odgovorno žensko z neumorno energijo. S pridobljenimi kompetencami Jožice Jakob bo Državni zbor pridobil potrebno podpornico ureditve zdravstvenega sistema in neumorno borko za regionalizacijo Slovenije. Jožica sporoča, da Pomurke in Pomurci ne bodo spregledani, temveč videni, slišani in uslišani.

Lenart Barat, učitelj fizike na OŠ Križevci, je evidentiran kandidat volilnega okraja 3 - Ljutomer. Verjame, da ima Prlekija velike možnosti za razvoj tako na področju kmetijstva, kot tudi turizma in gospodarstva. Prepričan je, da za uspehe teh krajev ni treba skrbeti, saj tukaj živijo delovni in podjetni ljudje, katerih kvaliteta bivanja bi ob pravičnejšem delovanju vlade morala biti mnogo boljša. Skozi spremembe šolskega sistema, ki jih je bil deležen v karieri, še vedno pogreša izobraževanje, ki bo bolj prilagojeno potrebam gospodarstva, in bo mlade še bolj spodbujalo in usmerjalo v podjetništvo. Kot vztrajen, pošten in delaven človek bo v Lenart Barat v Državnem zboru jasen, da se mora politična ignoranca do manj razvitejših področij končati.

Janez Magyar, diplomirani ekonomist in večinski lastnik podjetja Prekmurec d. o. o., je evidentiran kandidat volilnega okraja 1 - Lendava. Kot delavnega, poštenega, vztrajnega in odprtega do soljudi ga dnevno prepoznajo mnoge stranke v trgovinah Hungarikum, kjer s svojo ekipo skrbi za njihovo zadovoljstvo. Podjetje vse bolj dobiva značaj družinskega podjetja. Janez Magyar je aktiven na mnogih področjih, med drugim je tudi izvoljen član Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava in član Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Kot odgovoren podjetnik ne pozablja na finančno podporo pomoči potrebnim, je pa tudi donator mnogim društvom. Z bogatimi izkušnjami in neusahljivim optimizmom bo potrebna dodana vrednost Državnemu zboru RS, še posebej na področju hitrejšega gospodarskega razvoja Pomurja. Janez Magyar pravi, da se bo kot poslanec povezoval z državljani. Zavzemal se bo za močnejše gospodarstvo, ki je temelj za kvalitetnejše šolstvo, kulturo ipd. in izhodišče za nižjo stopnjo brezposelnosti Pomurskega prostora.

nazaj na vrh