Zdaj se z nezakonitimi migranti, ki pritiskajo čez mejo, ukvarjajo že Mariborski policisti! Izpostavljeno

Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Policisti  PU  Maribor  so  5.  8.  2019,  okrog 20.30 ure pri nedovoljenem prstopu  državne meje v Zg. Gruškovju prijeli šest državljanov Pakistana in dva  državljana  Indije  ter  dva sprovajalca, državljana Ukrajine in okrog 21.30 v Zg. Gruškovju še enega državljana Pakistana.

Vsi tujci so zaprosili za azil. Sprovajalcem je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do 48 ur zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Prav  tako  so  6.  8.  2019,  okoli 5.15 ure Središču ob Dravi prijeli dva državljana Indije s katerima postopek še poteka.

Obravnavali  pa  so  tudi  državljana Egipta, ki je prestopil notranjo mejo brez  ustreznih  listin  – potekla veljavnost potnega lista. Zaradi kršitve 143./1-1  člena  Zakona o tujcih mu je bila izrečena globa. Tujec je bil po končanem postopku napoten v Avstrijo, kjer ima urejen status in bivališče.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.