Vir iz Zagreba: Policija dobila navodilo, naj pred migranti zaradi bližajoče se turistične sezone z vsemi sredstvi brani Dalmacijo Izpostavljeno

Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV) Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV)

Predvčerajšnje posredovanje hrvaških policistov, ko so streljali na kombinirano vozilo z migranti, ki se niso želeli ustaviti, naj bi bil del navodil uradnega Zagreba, ki se boji uničene turistične sezone.

Poročali smo (TUKAJ), da je v sredo okoli 22. ure zadrska policija poskusila zaustaviti kombinirano vozilo, v katerem so tihotapci ljudi vozili 29 migrantov. Uporabiti je morala strelno orožje, dva otroka sta ranjena.

Akcija naj bi bila del načrta uradnega Zagreba, da se ilegalne migrante najprej zastraši, nato pa prepreči njihov pohod v Dalmacijo, poroča naš zagrebški vir. Gre za tiste migrante, ki bodo prek poletja obtičali v Bosni in Hercegovini in ki utegnejo ta čas preživeti v Dalmaciji. Hrvatje pa se bojijo, da bi nepredvidljivi ilegalni migranti lahko odgnali turiste in uničili turistično sezono.

Namen naših vzhodnih sosedov je dvojen: ilegalne migrante želijo zadržati na BiH ali pa jih odgnati v Slovenijo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.