V Grčijo že pritiskajo novi migranti: Pred obalo Kosa nesreča čolna z migranti

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Pred obalo grškega otoka Kos sta tik pred zoro trčila čoln grške obalne straže in čoln s 34 migranti na krovu. Po doslej znanih podatkih je nesreča zahtevala smrtno žrtev, šest oseb je bilo poškodovanih, dve osebi še pogrešajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je nesreča zgodila v temi, grška obalna straža pa je ob tem sporočila, da čoln z migranti ni bil osvetljen. Pogrešajo odraslega moškega in triletnega otroka.

Med poškodovani sta dve osebi v kritičnem zdravstvenem stanju. Vse preživele so po nesreči po poročanju nemške tiskovne agencije dpa odpeljali v bolnišnico.

Čoln z migranti je bil na poti na grški otok iz Turčije. S turške obale se vsak dan proti grškim otokom in tako Evropski uniji odpravi več sto migrantov. Centri za registracijo na otokih Lezbos, Samos, Kos, Hios in Leros so prepolni.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.