V Delnicah bo jutri protest proti migrantom: »Sovražijo vse, kar je krščansko. Položaj je tako zaskrbljujoč, da potrebujemo vojsko!« Izpostavljeno

Nezakoniti migranti v Gorskem Kotarju vlamljajo v objekte. Za seboj pouščajo popolno opustošenje. Foto: Tomislav Majnaric Nezakoniti migranti v Gorskem Kotarju vlamljajo v objekte. Za seboj pouščajo popolno opustošenje. Foto: Tomislav Majnaric

»Razmere v Gorskem kotarju so zaskrbljujoče,« pravi pobudnik jutrišnjega protesta proti vstopu nezakonitih migrantov na Hrvaško Tomislav Majnarić. Po njegovem so to vojaško usposobljeni ljudje, ki uničijo vse pred seboj. Iz meseca v mesec je vse slabše, saj ti ljudje »sovražijo vse, kar je krščansko«!

Tomislav Majnarić je na Facebooku napovedal protest skupaj s Hrvaško stranko prava iz Primorsko-goranske županije. Protest po njegovo podpira tudi sama policija. Pohvalil je policiste, ki opravljajo odlično delo, vendar jih po njegovem mnenju ni dovolj. »Potrebujemo vojsko na meji. Fantje delajo vse, kar lahko, vendar jih ni dovolj.« O težavah, ki jih nezakoniti migranti ustvarjajo v Gorskem kotarju, so na www.dnevno.hr že pisali in ob tem objavili številne šokantne fotografije, ki kažejo opustošenje, ki ga za seboj puščajo migranti.

Majnarić je tudi sam planinec in je ogorčen nad tem, da mediji blokirajo pozive prebivalcev Gorskega kotarja, ki se zaradi nezakonitih migrantov, ne morejo več prosto sprehajati v svojem domačem okolju. Na stalnem udaru so planinske hiše na Janjčarici, Hahliću in na Risnjaku. Ne gre le za planinske, temveč tudi za gozdne in družinske hiše. Turistična sezona v Gorskem kotarju je uničena in nihče si ne upa pripeljati turistov v to regijo Naše lepe, so zapisali v pozivu državljanom, županom pa tudi ministrom in drugim državnikom za jutrišnji protest, ki se bo začel opoldne v Delnicah na trgu 138. brigade Hrvaške vojske.

Celotno novico si lahko preberete tukaj!

nazaj na vrh