V Bosni zaznali porast imigrantov Izpostavljeno

Imigranti Imigranti Matic Štojs

Bosanske oblasti so potrdile letošnji porast imigracije v državo. Samo od začetka letošnjega leta so odkrili okoli 500 imigrantov iz afriških in azijskih držav.

Približno tretjino od teh so uspeli na hitro vrniti v Srbijo, Črno goro in Turčijo, ostali pa naj bi jim sledili, takoj, ko se zaključijo administrativne formalnosti. V bosanski javnosti se je sicer v zadnjih dnevih večkrat pojavilo vznemirjenje, češ, da so po mestih opažene večje skupine imigrantov, štele naj bi tudi do več sto oseb. Pristojne oblasti so zato podale pomirljivo izjavo, da se je sicer število imigrantov resda povečalo v letošnjem letu, vendar da imajo stvari »pod kontrolo«, zatorej ni razloga za vznemirjenje. Poleg tega pa naj bi imigranti v Bosni ostajali zgolj nekaj dni, takorekoč, da si malce odpočijejo in najdejo zveze, da jih prepeljejo naprej v države Evropske unije, ki so navsezadnje tudi končni cilj imigrantov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.