URESNIČUJEJO SE NAJHUJŠE NOČNE MORE! Migranti vdrli v osnovno šolo in napadli učence, starši napovedali proteste Izpostavljeno

  • Napisal  Maja Viher
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika: Biščani) (Slika: Biščani)

»Proteste smo organizirali zaradi zaostrovanja varnostnih razmer v Bihaću. To bo poziv oblastem, da se migrante preseli iz mesta na lokacije, kjer ne bodo ogrožali prebivalce Bihaća. (…) Začeli so hoditi v osnovne šole in napadati učence, kar je nedopustno in skrb vzbujajoče za starše,« je za portal Biščani dejal Sej Ramić, likovni umetnik in član občinskega sveta.

V soboto bo v Bihaću velik protest proti migrantom. Meščani so vse bolj nezadovoljni, saj je v mesto v bližini meje s Hrvaško avgusta prišlo 1866, septembra pa že 2764 ilegalnih migrantov. Varnostne razmere so zelo zaostrene. (O napadu migrantov na dijake lahko več preberete TUKAJ).

Preprečiti moramo, da bi v Bihać še naprej prihajali, pravi Ramić, ki dodaja, da vsak dan pride v Bihać (z vlakom ali avtobusom) 150 ilegalcev.

»To je invazija na mesto. Kdo je odgovoren? Ali je ena vožnja z avtobusom več vredna kot človeško življenje?« se sprašuje Sej Ramić.

Pomislite, da ti migranti zdaj prihajajo v Slovenijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.