Ujeli 37 ilegalcev in tihotapca, ki ga sicer Interpol išče zaradi oboroženega ropa

Simbolična slika Simbolična slika

Na Obali so v zadnjih dnevih obravnavali 37 ilegalnih migrantov in enega tihotapca, ki ga sicer Interpol išče zaradi oboroženega ropa.

V nedeljo popoldan so policist v Pregari ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni Kosovec. Izkazalo se je, da prevaža v avtu štiri ilegalne kitajske migrante. V preiskavi so odkrili, da je za Kosovcem razpisana mednarodna tiralica s strani Interpola, in sicer zaradi oboroženega ropa, ki se je zgodil decembra 2008 na Kosovu.

Policisti iz Kopra so prevzeli tudi tri Turke in dva Iračana, ki jih je 55-letni vodič iz Slovenije prepeljal v Italijo, kjer so jih prijeli. Slovenski tihotapec v tržaškem priporu čaka na sojenje, ilegalce pa so Italijani vrnili v Slovenijo. Vseh pet je zaprosilo za azil, zato so jih namestili v azilni dom.

Sicer pa so skupno policisti obravnavali 37 ilegalnih migrantov, med njimi je bilo največ (11) Afganistancev, pet je bilo Turkov, štirje Kitajci, po trije prihajajo iz Iraka, Irana, Maroka in Pakistana, po eden pa iz Alžirije in Kosova. Devetnajst ilegalcev se je prijavilo za azil, preostale pa bodo policisti predali hrvaškim kolegom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.