Švedskega politika domoljubne stranke Alternativa za Švedsko med kampanjo napadel nasilni migrant in ga poškodoval Izpostavljeno

Na Švedskem postajao migranit iz Azije in Afrike vse bolj nasilni. Foto: Twitter Na Švedskem postajao migranit iz Azije in Afrike vse bolj nasilni. Foto: Twitter

Švedskega politika domoljubne stranke Alternativa za Švedsko, ki pred septembrskimi volitvami kandidira v švedski parlament, je med politično kampanjo napadel migrant in ga udaril v obraz.

 

Markus Jonsson si bo politične kampanje v mestu na zahodu Švedske še kako zapomnil, saj ga je napadel agresiven migrant. Že ko so prišli na mesto z drugimi člani stranke Alternativa za Švedsko, jih je tam čakala skupina mlajših ljudi, kateri so kričali na njih in jih zmerjali.

Med predstavljanjem programa so stvari začele uhajati izpod nadzora, množica, med katerimi so bili večinoma mladi z migrantskimi koreninami, je začela v politike metati jajca. V nekem trenutku pa je prenapetež stopil do Jonssona in ga z udarcem položil na tla.

Vsi člani stranke Alternativa za Švedsko so nemudoma zapustili prizorišče, policija pa je našla napadalca in ga pridržala. Iz policije so nato sporočili, da so v zvezi z incidentom pridržali dve osebi, poroča RT.

nazaj na vrh