Švedi v šoku: kurdskemu migrantu večkrat zavrnili prošnjo za azil, nato je obglavil svoje dekle

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Voice of Europe foto: Voice of Europe

23-letni kurdski migrant, obtožen brutalnega umora svojega 17-letnega dekleta, naj bi bil prosilec za azil. Njegovo prošnjo so na Švedskem zavrnili, 17-letna Švedinja pa je jeseni 2019 izginila. Njeno glavo so pred kratkim našli v torbi njenega fanta Tishka Ahmeda, forenzični dokazi pa naj bi kazali, da ji je glavo odrezal z nožem, ki mu ga je podarila dekletova mama.

 

23-letni kurdski migrant Tishko Ahmed Shabaz je osumljen umora 17-letne Wilme Andersson, ki je bila njegovo dekle. Anderssonovo naj bi ubil 14. novembra 2019, policija pa je dekletovo glavo našla v Shabazovem kovčku pri njemu doma. Kakor smo na Nova24TV že poročali, je takrat pojasnil policiji, da je glavo ubitega dekleta hranil pri sebi iz ljubezni, zanikal pa je, da bi jo ubil. Trupla Anderssonove do sedaj še vedno niso našli.

Kurdski migrant je skupaj z očetom na Švedsko prispel že leta 2001. Takoj sta zaprosila za azil, ker naj bi Shabazov oče bil tarča režima iraškega diktatorja Saddama Husseina. Njuno prošnjo so decembra 2004 zavrnili. Oče se je na to pritožil in dvojici je bilo podeljeno začasno dovoljenje za bivanje, ki se je izteklo januarja 2007. Potem bi ju po poročanju Voice of Europe morali deportirati, kar pa se ni zgodilo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.