Sirijski migrant se zahvaljuje »mami« Angeli Merkel, da lahko prakticira poligamijo Izpostavljeno

Nemška kanclerka Angela Merkel je pokazala veliko razumevanja za poligamijo. (foto: Armin Kübelback / Wikipedia) Nemška kanclerka Angela Merkel je pokazala veliko razumevanja za poligamijo. (foto: Armin Kübelback / Wikipedia)

32-letni sirijski migrant se je nedavno javno zahvalil nemški kanclerki Angeli Merkel, da mu je dovolila srečanje z njegovo drugo ženo ter otroci, čeprav je poligamija v Nemčiji prepovedana.

 

Ahmad A., torej soimenjak in sorojak slovenskega »sirskega brivca«, je za nemške medije odkrito spregovoril o svojem načinu življenja, saj je poročen z dvema ženama. Ena od njiju se je poročila z njim, ko je imela komaj 13 let. »Hvala, zares hvala, mama Merkel. Ona je edina, ki je res čutila trpljenje Sirijcev. Prav tako bi se zahvalil Nemcem, čeprav so med njimi rasisti. Toda Nemci so občutili vojno in pokazali sočutje s Sirci.«

Celotna Ahmadova družina se je sicer registrirala kot iskalec azila, vendar je dal Ahmad vedeti, da mu ni do tega, da bi iskal službo. Raje bo ostal doma s šestimi otroki. Njegova druga žena se ob prvem migrantskem valu leta 2015 ni odpravila v Nemčiji, zato pa je prišla sedaj preko programov združevanja družin. Ta primer pa ni edini, saj obstaja več njegovih rojakov, ki so na ta način pripeljali v Nemčijo svoje ostale žene.

nazaj na vrh