Prestregli 29 ilegalcev na južni meji

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija

Policisti so med opravljanjem varovanja meje prek vikenda na južni meji prijeli 21 ilegalnih migrantov. Postopki s tujci, ki prihajajo iz Bangladeša, Irana, Iraka, Sirije, Maroka in Kitajske, še niso zaključeni.

V petek so na mejnem prehodu Obrežje policisti opravili pregled tovornega vozila makedonske registracije. V tovornem delu so našli pet Afganistancev, ki so se tako skušali izogniti mejni kontroli.

Naslednjega dne so policisti, spet pri pregledu kamiona makedonske registracije, odkrili še dva ilegalca iz Afganistana, ki sta se skrivala v tovornem delu vozila. Afganistance so vrnili na Hrvaško.

V nedeljo pa so pri kontroli prometa pri Čatežu policisti ustavili avtomobil nemške registracije, ki ga je upravljal državljan Francije. Pri preverjanju se je izkazalo, da prevaža ilegalnega migranta iz Sirije. Postopek preiskave še ni zaključen.

PU Novo mesto

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.