Poostren policijski nadzor nad mejo že pokazal rezultate: kar 74 ujetih ilegalnih migrantov

  • Napisal  moja-dolenjska.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Med poostrenim nadzorom nezakonitih prehodov državne meje so policisti v torek in v noči na sredo na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto, Maribor in Koper prijeli skupno 74 migrantov, ki so želeli nezakonito vstopiti v Slovenijo. Večina je bila skrita v podvozju vlaka ali v priklopnih tovornih vozilih.

 

Zaradi nezakonitega prestopa hrvaško-slovenske meje pa so koprski policisti v istem obdobju obravnavali skupno 50 ilegalcev. Osem od teh je danes po navedbah Policijske uprave (PU) Koper zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih nastanili v azilni dom.

Ljubljanski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novem kotu izsledili in prijeli štiri Maročane, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s PU Ljubljana.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.