Poljski poslanec: Naša država je varna, ker nismo sprejeli nobenih ilegalnih muslimanskih migrantov Izpostavljeno

Simbolična fotografija (foto: facebook) Simbolična fotografija (foto: facebook)

Pred kratkim je Dominik Tarczyński, član poljske stranke Zakon in pravičnost, dal intervju za britanski Kanal 4, v katerem je dejal, da je njegova država varna, ker ni sprejemala ilegalnih muslimanskih migrantov. Na vprašanje novinarke, ali je na to ponosen, je odgovoril: »Če me sprašujete za ilegalne migrante, ti nikoli ne bodo prišli na Poljsko, ker so ilegalni.«

Poljski poslanec je dejal, da je Poljska sprejela 2 milijona Ukrajincev, ki mirno živijo in delajo na Poljskem. Kar pa se muslimanskih migrantov tiče, pa je dejal, da ne bodo sprejeli nobenega, ker je njegova stranka to obljubila.

Ko mu je Newmanova rekla, da njegove besede spominjajo na rasizem, je Tarczyński odgovoril: »Delamo to, kar naši ljudje pričakujejo od naše vlade, zato je Poljska varna država. Zaradi tega dejstva nismo imeli niti enega terorostičnega napada«.

Povezava do intervjuja: https://www.youtube.com/watch?v=WzfPVQJ8C2g.

Vir: VoiceofEurope

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.