Norveška vlada islamistom dala 100 tisoč evrov, da bi zgodovinsko cerkev preoblikovali v mošejo?!

  • Napisal  Hana Murn / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: iStock foto: iStock

Iz Norveške prihaja novica o tem, da se je vodja norveške krščanske demokratske stranke Kjell Ingolf Ropstad odločil, da radikalni islamski skupnosti nameni sredstva v višini okrog 100 tisoč evrov, da bo lahko ta 100-letno cerkev preoblikovala v mošejo. 

 

Denar bo tako šel v roke Islamskemu kulturnemu centru – organizaciji, ki ima več islamskih šol v svojih mošejah v Drammenu, Oslu in Mjøndalenu. Tam lahko muslimanski otroci celo prenočijo, poroča Aftenposten.

Velja za radodarnega
Ni prvič, da je Ropstad islamski skupini dodelil velike vsote denarja. V preteklosti je namreč Islamski kulturni center, ki ima skupno kar 3775 registriranih članov, prejel skoraj 70 tisoč evrov za preoblikovanje nekdanje baptistične cerkve v Stavangerju v mošejo. Prav tako jim je izročil še dodatnih 20 tisoč evrov, da so molitveno hišo “Pot” v Skienu spremenili v mošejo. V okviru iste oblike donacije se je muslimanskemu centru Søndre Nordstrand dodelilo skoraj 30 tisoč evrov, poroča Voice of Europe.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.