Na območju Ormoža 35 ilegalnih migrantov, v bližini Šentilja še pet Izpostavljeno

  • Napisal  PU. P.T.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija / migranti / Foto: Matic Štojs Lomovšek Simbolična fotografija / migranti / Foto: Matic Štojs Lomovšek

Policisti Policijske uprave Maribor smo v času od 6. ure 10. 10. 2020 do 6. ure 11. 10. 2020, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje dogodke, povezane z ilegalnimi migracijami:

Policisti PP Ormož so med opravljanjem nalog varovanja državne meje  v  bližini  Ormoža,  izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.  Po  policijskem  postopku  z  devetindvajsetimi državljani   Sirije,   dvema   državljanoma   Egipta,   dvema  državljanoma Afganistana,  državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Šentilj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Na  MP  Gruškovje se je pripeljal voznik tovornega vozila turških  registrskih  številk.  Pri  pregledu  notranjosti  vozila, je bilo ugotovljeno,  da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da  gre  za  državljane  Iraka.  Prav  tako  so  se  ob 17. uri pri vozniku tovornega  vozila  turških  registrskih  številk  v  notranjosti  tovornega prostora  nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.