Na območju Črnomlja je policija v štirih dneh prijela kar 14 migrantov Izpostavljeno

Tako je bilo med migrantskim valom. Tako je bilo med migrantskim valom. Matic Štojs Lomovšek

Črnomaljski policisti so med od petka do ponedeljka izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom, so za STA pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Dva od teh tujcev so izsledili v petek v Spodnji Preloki, tri v nedeljo na območju Dolnje Preloke, devet pa so jih izsledili v ponedeljek, in sicer tri na območju Vukovcev, štiri na območju Žuničev in dva pri Dolnji Preloki, so sporočili s PU Novo mesto.

Pri tem pa so zanikali navedbe lokalnih medijev, da je v ponedeljek v reki Kolpi prišlo do utopitve. Kot so zapisali na Policijski upravi Novo mesto, na njihovem območju do danes niso obravnavali utopitve osebe pri nezakonitem prehodu državne meje.

Posamezniki namreč nezakonito prestopijo državno mejo tako, da preplavajo reko Kolpo. "V razmerah, ko je vodostaj Kolpe visok, tujci pa so utrujeni in podhlajeni, je to izjemno nevarno," so pojasnili na policiji.

V primeru, da policisti izsledijo tujce, ki so preplavali reko Kolpo, stopijo v stik z gasilci. Ti nato s pomočjo čolnov preverijo, ali je kdo med prečkanjem reke omagal oziroma ga je Kolpa odnesla.

Policisti policijske postaje Črnomelj so sicer zaradi nezakonitega prehoda državne meje januarja letos prijeli 55, februarja pa 65 oseb. Do 20. marca so prijeli 10 oseb. Z nezakonitimi prečkanji državne meje so imeli opravke tudi policisti policijske postaje Metlika, ki so januarja prijeli 29 oseb, februarja osem oseb in v tem mesecu do 20. marca dve osebi, so še dodali na PU Novo mesto.

nazaj na vrh