Minulo noč samo na območju Bele krajine prijeli kar 36 ilegalnih migrantov Izpostavljeno

Simbolična fotografija (foto:  Demokracija) Simbolična fotografija (foto: Demokracija)

Minula noč je bila za policiste precej nemirna, saj so imeli polne roke dela z lovom na nezakonite migrante. Največ, kar 36, so jih prijeli na območju Bele krajine.

Migrantski val se s stopnjevanjem lepega vremena nezadržno širi proti Sloveniji. Največ dela so imeli policisti Policijske uprave Novo mesto, ki so že na mejnem prehodu Gruškovje prijeli dva ilegalca, skrita v tovoru tovornjaka. Na območju Metlike so prijeli skupno deset migrantov, v Ribnici pa šest. Gre za državljane Pakistana, Irana ter Sirije, prihajajo pa v skupinah med štirimi in desetimi posamezniki.

Zgovoren je tudi podatek, da so nato v roku ene ure prijeli 15 migrantov, ki so se gibali v treh različnih skupinah. Dodatnih devet migrantov pa so policisti prijeli v Učakovcih pri Črnomlju.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.