Madžarska zavrača stališče ZN, da imajo migracije pozitiven učinek

Migracije Migracije arhiv Demokracije

Janos Lazar, vodja kabineta madžarskega premierja, je dejal, da zavrača stališče ZN, da migracije pozitivno vplivajo na gospodarstvo. Kljub različnim mnenjem, je šef vladnega urada dejal, da bo njegova država nadaljevala pogovore z ZN glede trenutne pošiljke migrantov.

Po Lazarjevih besedah so načrti za "odstranitev pravnih ali fizičnih ovir in odpiranje meja" nesprejemljivi. Dodal je, da "je delanje migracij za organizirane, neprekinjene in legitimne" proti madžarskim interesom. 

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó je pred nekaj tedni omenil, da je bila priložnost, da bi njegova država odšla iz pogajanj OZN o migracijah. Nato je dejal: "Načelo, določeno v osnutku dokumenta (ZN), (da imajo migracije pozitivne učinke in da jih ni mogoče ustaviti], je napačno in umetno izdelano. Migracije so nevarne in jih je mogoče ustaviti."

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.