Lovci opozarjajo: Ker se migranti skrivajo v gozdu, se lahko hitro zgodi, da namesto divjadi odstrelimo ilegalca Izpostavljeno

Kjer osel leži... (foto: Facebook) Kjer osel leži... (foto: Facebook)

Začetek lovske sezone na področju Unsko-sanskega kantona je prinesel težave tamkajšnjim lovcem zaradi velikega števila migrantov, ki poskušajo ilegalno prečkati mejo s Hrvaško kar preko gozda.

 

Lovci poročajo, kako vsak dan srečujejo migrante na področju Bihaća, Cazina in Velike Kladuše, ob tem opozarjajo, da lahko pride tudi do nesreče, saj lahko katerega od njih po nesreči tudi ustrelijo.

Kot pravijo, se migranti gibajo nekontrolirano, v večjih ali manjših skupinah. Ob tem se skušajo skriti pred vsako uniformirano osebo, zato zatavajo globoko v gozd. Zato lovci opozarjajo, da lahko pride do nesreč, saj bi jih lahko zamenjali za divjad. Prav tako migrantom grozi tudi nevarnost s strani nevarnih živali, česar se ne zavedajo. Prav tako jim grozi nevarnost tudi zaradi minskih polj iz časa vojn. Zaradi vse večjega števila migrantov se vse več divjadi umika v višja planinska področja.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.