Kričal "Allah Akbar!" in skušal povoziti pešce na letališkem terminalu v Lyonu

  • Napisal  Dora Lesko
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Francoska policija / shutterstock Francoska policija / shutterstock

Včeraj zjutraj je francoska policija aretirala muslimanskega terorista, potem, ko je hotel z avtom zapeljati med pešce na terminalu letališča v Lyonu. Moškega so opazili in prijavili zaradi vožnje po avtocesti v napačni smeri z veliko hitrostjo.

Policija ga je ustavila, vendar mu je uspelo pobegniti proti terminalu letališča v Lyonu, kjer je skušal podreti pešce, vendar na srečo neuspešno. Policija je streljala nanj, a ga niso zadeli, z avtom je prebil dvoja steklena vrata na terminalu, ko ga je končno ustavil varnostni agent.

Kot poročajo policijski viri, je moški med aretacijo vpil »Allah akbar!« in da je poslan od Boga.

Iz Francije, natančneje iz Pariza prihajajo poročila še o dveh krvavih incidentih: Afganistanec je napadel in z nožem in kovinsko palico ranil sedem oseb, na drugem koncu Pariza pa je neznani osumljenec zabodel poštarja v vrat in neuspešno poskušal raniti še nekaj drugih ljudi.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.