fbpx

(IZJAVA DNEVA) Če pade Kidrič, se bo SD lahko klanjala samo še na koncu Džamijske ulice

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

"Zdi se, da je z vsakim letom manjša verjetnost, da bi v nebo vpijoče spomenike, ki strašijo v središču mesta, pospravili v kak muzejski park. Zato vprašam petkokolonarje, ali si upajo prekucniti razkoračenega in popadljivo kričečega Kidriča. Odgovor je vnaprej znan: Ne. Pa ne zaradi policijskega terorja, ki so mu rokovnjači izpostavljeni vsak petek, ampak zaradi roke, ki jih izdatno denarno podpira, zaradi roke, v kateri so zgolj marionete, zaradi SD, Levice, SMŠ in globoke države. Saj ni res, pa je! Ob obletnici ajdovske (straho)vlade se je vrh SD klanjal Kidriču, in to po treh desetletjih od »sestopa partije z oblasti«. Če pade Kidrič, se bo SD lahko klanjala samo še na koncu Džamijske ulice.

 

Še na misel pa jim ni prišlo, zakonitim dedičem KPS, da bi se 23. avgusta, ki je posvečen žrtvam totalitarnih režimov, poklonili pred spomenikom ob robu Kongresnega trga. Tudi tega spomenika se naprednjakom še ni treba lotiti. Naj počakajo z rušenjem do dne, ko bo dokončan in betonska bloka ne bosta več molče trobentala Memento mori," je za Časnik.si zapisal Andrej Tomelj.

VEČ TUKAJ.

 
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.