Ilegalcev ne zmanjka, dolenjski policisti so jih prijeli 31

  • Napisal  C.R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična slika Simbolična slika

V petek so črnomaljski policisti med Hrastom in Drenovcem prijeli državljana Pakistana, v soboto popoldne pri Veliki Lahinji štiri državljane Maroka, v nedeljo zjutraj pa pri naselju Dalnje Njive tri državljane Afganistana.

V soboto zjutraj so brežiški policisti pri Gornjem Lenartu prijeli štiri državljane Irana. Popoldne so na Čatežu opazili dve sumljivi osebni vozili, polni potnikov, ki so pospešili z vožnji po avtocesti proti Ljubljani, ko so opazili, da se za njimi peljejo policisti. En avto, golfa, so uspeli ustaviti v bližini Novega mesta – v njem je bilo šest oseb, avto sta vozila dva državljana Italije. Drugi avto je odpeljal po avtocesti proti Ljubljani. Novomeški operativno-komunikacijski center je o dogajanju obvestil kolege v operativno-komunikacijskem centru v Ljubljani, ki so na relacijo napotili policiste, ki so v Ivančni Gorici prestregli in ustavili audija, prav tako polnega tujcev. Tudi tega je vozil državljan Italije. Brežiški policisti so v povezavi s tem dogodkov v bližini Prilip prijeli še enega tujca, ki je ostal zadaj, ker sta bili obe vozili že polni. Skupaj so policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, šest pa so jih prijeli ljubljanski policisti v Ivančni Gorici.

V soboto dopoldne so krški policisti v naselju Dolšce prijeli državljana Pakistana.

Prometni policisti, ki so skupaj z DARS v soboto dopoldne opravljali nadzor prometa na nekdanji cestninski postaji Dob, so ustavili cliota, ki ga je vozil 20-letni romunski državljan. V avtu je vozil štiri državljane Bangladeša in državljana Pakistana. Postopek so prevzeli kriminalisti.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.