Hvaležnost pa taka! Migrant fizično napadel delavca azilnega centra, ker mu ni omogočil brezplačnega dostopa do interneta! Izpostavljeno

Slika je simbolična. (Slika: Twitter/Andrew Penfold) Slika je simbolična. (Slika: Twitter/Andrew Penfold)

Šestindvajsetletni migrant iz Senegala je napadel delavca v azilnem centru v italijanskem mestu Cassino. Vzrok? Črnec je hotel brezplačen dostop do interneta.

Kot poroča italijanski časopis Ciociaria Oggi, je Senegalec napadel delavca v azilnem centru, ker center nima dostopa do omrežja Wi-Fi.

»Migrant je ves čas spraševal o Wi-Fi signalu,« poroča omenjeni časopis. Ker ni bilo ugodeno njegovim zahtevam, se je fizično lotil delavca v azilnem centru.

Napadeni domačin na srečo ni bil ranjen, migranta pa so zaradi nasilništva prijavili policiji.

To ni prvič, da je v mestu Cassino prišlo do nasilja zaradi dostopa bo interneta. Prejšnji migranti azilnega doma so se odpravili pred policijsko postajo in zahtevali dostop do Wi-Fi.

Župan Carlo Maria D'Alessandro je dejal, da bo po zadnjem migrantskem nasilju uvedel strožje varnostne ukrepe. Domačini namreč niso več varni, v mestu se je povečajo število kaznivih dejanj, ki so povezana z drogami in nasiljem.

Pretekli teden so italijanski mediji sicer objavili posnetek, na katerem starejši Italijani iščejo hrano, medtem ko migranti zahtevajo dostop do Wi-Fi omrežja.

nazaj na vrh