Hrvat iranskega rodu sprovociral migrante, da prebijejo policijski kondor Izpostavljeno

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Twitter/ArmenHodžić Twitter/ArmenHodžić

Direktor Mejne policije BiH Zoran Galić je v oddaji Otvoreno na HRT povedal, da je bil iniciator nasilnega prečkanja policijskega kordona s strani ilegalnih migrantov državljan Hrvaške.

Galić je še zatrdil, da je sedaj na meji vse pod kontrolo, a vseeno je povedal, da obstajajo indici o pripravah na novo nasilno prečkanje meje med BiH in Hrvaško.

Zaradi nasilnega delovanja so bosanski mejni policisti aretirali hrvaškega državljana iranskega rodu, ki je hodil po Veliki Kladuši in Bihaću ter spodbujal migrante k nasilnemu prečkanju državne meje. Za njega so odredili enomesečni pripor, saj zanj obstajajo tudi sumi, da je vpleten v tihotapljenje ljudi.

Njegov hrvaški kolega Zoran Ničeno, pomočnik glavnega direktorja policije in načelnik Uprave za mejo, je potrdil, da ima priprti hrvaški državljan debelo kartoteko, saj je bil že večkrat prijet zaradi tihotapljenja ljudi. Ničeno je tudi dejal: "Obstajajo indici, da se je zgodila usklajena akcija po begunskih centrih v BiH in Srbiji. Pred štirimi dnevi smo dobili informacijo, da se širijo lažne vesti, da bo Hrvaška odprla meje in da se pripravlja določeno število migrantov, da bi šli na mejo in prebili mejne prehode."

Poudaril je, da je hrvaška policija pripravljena zaščititi državno mejo v vseh primerih, še poroča spletni portal Krupljani.

 

nazaj na vrh