Halo, “zelena oblast”, ali onesnaževanje gozdov ni zelena tema? Domačini že dvakrat počistili gozdove, ilegalni migranti pa so znova pustili za sabo kup smeti! Izpostavljeno

  • Napisal  Luka Perš / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Facebook foto: Facebook

Ilegalni migranti so se zopet šli zelenega turizma v slovenskih gozdovih. V gozdovih v občini Središče ob Dravi so se znova pojavili kupi odvrženih oblačil, torb, odpadkov in drugih predmetov, ki jih za seboj puščajo migranti. Gozdove so že dvakrat očistili, a na problematiko jih vedno znova opozarjajo odvržena oblačila in smeti. To ni prvi primer, ki se je zgodil. V preteklosti smo velikokrat opozarjali na onesnaževanje nezakonitih prestopnikov meje v Črnomlju, Kočevju in v Ilirski Bistrici. Vendar slovenske zelene oblasti ta problem ne zanima, saj še vedno podpirajo mehko politiko do nezakonitih prestopnikov. Z njihovimi dejanji pa podpirajo tudi onesnaževanja okolja, proti kateremu se borijo s svojimi zelenimi besedami.

 

Onesnaženo območje okolice Središča ob Dravi je razkazal domačin Jožef Šef. V svoji izjavi je omenil, da se potikajo po gozdovih in v okolici najpogosteje po noči, saj takrat slišan glasni pasji lajež. Zaradi ilegalnih migrantov pa si bo besedah Šefa ženske ne upajo v večernih urah hoditi na sprehode. “To so odvečna garderoba, torbe, obuvala, folije, odpadki in druga oprema, ki jim je v napoto. Kupov odvrženih različnih predmetov ne opažam samo v neposredni bližini mojega doma, ampak v širšem območju teh obširnih gozdov. Tu je ta begunska transverzala, ki se je poslužujejo vodniki,” je med sprehodom v bližnjem gozdu povedal Šef. Slovensko zeleno oblast vlado Marjana Šarca pa lahko vprašamo, kako dolgo bomo v Sloveniji še priča onesnaževanju slovenskih gozdov zaradi nezakonitih prestopnikov meje?

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh