Grozil s terorističnimi napadi, v ječo pa ne bo šel

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Britanska sodišča so popustljiva do imigrantov Britanska sodišča so popustljiva do imigrantov

Triindvajsetletni afganistanski imigrant Ruzykhan Sayadi ne bo šel v ječo, kljub temu, da je grozil s terorističnimi napadi, ker je bil frustriran, da mora čakati na odobritev statusa begunca.

Sayadi je zato lansko leto večkrat, v pogovorih, v mošeji, tudi v centru za pomoč imigrantov, grozil, da bo izvedel »teroristične napade na belce«. Pri teh grožnjah se sicer ni uspel odločiti, kakšno orožje bi uporabil- ali bi »kosil« žrtve s tovornim vozilom ali pa bi jih klal z nožem na ulici ali pa bi uporabil kar obe varianti.

Sodnik Ian Pringle mu je malce popridigal, nato pa mu odredil poldrugo leto nadzora socialnega delavca. No, dvajset dni bo moral tudi obiskovati tečaj za obvladovanje jeze.

Sodnik Pringle je sicer znan politično korektni sodniški aktivist, ki slovi po svoji blagosti do »zatiranih manjšin«. Lansko leto je študentko, ki je v pijanski blaznosti zabodla svojega fanta, obvaroval ječe, ker bi bila to »prestoga kazen za bistro študentko«, ki sicer študira medicino.

Sodnik Pringle ni osamljen primer pri blagih kaznih, ki jih izrekajo britanski sodniki nasilnim imigrantom. Pred dvema tednoma je bil nek drug zafrustrirani imigrant v Croydonu obsojen na zmanjšanje socialne podpore (!) potem, ko je grozil, da bo razstrelil lokalno osnovno šolo.

nazaj na vrh