Francija danes: Ženska v supermarketu kričala Alah Akbar in napadla z nožem Izpostavljeno

Foto: Twitter Foto: Twitter

Iz Francije prihaja tragična vest o novem terorističnem napadu.

Po prvih informacijah se je napad zgodil v enem od supermarketov v Franciji. Tokrat je napadla napadalka, ki je kričala islamistične parole, predvsem Alah Akbar, in kupce napadla s t. i. olfa nožem, poroča Russia Today.

Napad se je zgodil v supermarketu v La Seyne-sur-Meru v jugovzhodni Franciji. Po prvih podatkih sta dve osebi poškodovani.

Tuji mediji poročajo, da je ženska zakričala “Alah Akbar” v trenutku, ko je napadla, so povedale priče. Njeni žrtvi sta prodajalec in eden od kupcev. Napad se je zgodil v predelu Francije, imenovanem Var (med Cannesom in Marseillom). Ženska je že pridržana.

Tožilec je mnenja, da bi napadalka lahko imela duševno motnjo. Policija pa NI izključila možnosti, da je bila radikalizirana.
Očividci pravijo, da je napadalka nosila nikab.

Napadalka naj bi bila rojena v Franciji leta 1994, obveščevalnim službam pa ni bila znana. Možje postave trenutno preiskujejo njen dom in preverjajo, ali je imela povezave z Islamsko državo.

Več sledi …

M. S./Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.