Dva državljana BiH vozila ilegalne migrante iz Iraka

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brezovice v Podbočju, Pristave ob Krki (PP Krško), Novega mesta in Vinje vasi (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 24 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno  mejo. Policijski  postopki s 13 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, državljanom Maroka in državljanom Indije še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali dvanajst ilegalnih migrantov, od tega največ na območju Ilirske Bistrice. Sedem med njimi je bilo Iračanov, prijeli pa so tudi po enega državljana Alžirije, Tunizije, Jemna, Pakistana in Turčije. Policisti so pridržali tudi dva državljana BiH, ki sta tihotapila migrante. Kot so sporočili, so ob 23.40 pri Hrušici ustavili dva osebna avtomobila. WV Passat, ki ga je peljal 26-letni državljan BiH, in Berlingo, ki ga je vozil 29-letnik, z urejenim statusom v Sloveniji. V vozilu drugega so bili skriti trije državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.
 
Tudi policisti Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Grosuplja  in  Ljubljane  izsledili  in prijeli migrante. Poročajo, da so prijeli pet Eritrejcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.
nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.