DRAMA V GORAH! V gorskem predelu so se izgubili ilegalni migranti. Možno je, da so že žrtve, pravijo v gorski reševalni službi

  • Napisal  Maja V.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Plješevica je že odeta v snežno odejo, temperature so krepko pod ničlo. (Slika: FGSS) Plješevica je že odeta v snežno odejo, temperature so krepko pod ničlo. (Slika: FGSS)

Na planini Plješevica se je izgubila skupina ilegalnih migrantov. Išče jih več skupin Gorske reševalne službe, poroča portal Klix.

Ilegalni migranti še kar rinejo z glavo skozi zid. Po poročanju bošnjaških portalov je skupina ilegalcev kljub opozorilom, da je na planini Plješevica sneg, temperature pa krepko pod ničlo, krenila po gorskih stezah, da bi se iz Bosne in Hercegovine prebila na Hrvaško.

Ko so neodgovorni ilegalci spoznali, da so se izgubili, so poklicali 112. Klic je prestregla hrvaška Gorska reševalna služba (GSS) in o tem obvestila GSS BiH. Migranti niso znali povedati, kje se nahajajo in kaj tam sploh delajo, zato se je na reševalno akcijo odpravilo več skupin federalne GSS (FGSS), ki zdaj sistematično iščejo po Plješevici.

»Razmere so zelo težke, povsem možno je, da so med migranti že žrtve, čeprav to za zdaj ni potrjeno,« je sporočila GSS BiH.

Posnetek, kako policija postopa z migranti na meji, si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh