Domačini na meji ob Kolpi vabijo migrantoljubce, naj pridejo in počistijo svinjarijo, ki jo za seboj puščajo migranti Izpostavljeno

Kjerkoli se migranti ustavijo, za seboj pustijo svinjarijo. Zanimivo je, da se razna nevladna ekološka društva še niso oglasila. (Slika: Franc Mravinec/Facebook) Kjerkoli se migranti ustavijo, za seboj pustijo svinjarijo. Zanimivo je, da se razna nevladna ekološka društva še niso oglasila. (Slika: Franc Mravinec/Facebook)

Sprehodi po naravi ob Kolpi se spreminjajo v nočno moro. Poleg tega, da se domačini bojijo migrantov, v gozdu pogosto najdejo pravo svinjarijo, ki jo za seboj puščajo astronavti, inženirji, nanotehnologi in drugi visoko izobraženi kadri, ki prihajajo iz arabskega sveta.

»Pravkar sem se z družino vrnil s popoldanskega nedeljskega sprehoda v Novi Lipi, ki pa se je hitro spremenil v zaskrbljenega in negotovega. 200 m od vasi smo naleteli na migrantski prenočitveni kamp. Lepo vabljeni vsi, ki jim želijo dobrodošlico v SLO, da pridejo pospravit svinjarijo, ki so jo pustili za sabo,« je na Facebooku zapisal Franc Mravinec in objavil sliko.

nazaj na vrh