Dolenjski policisti ujeli 28 ilegalcev

  • Napisal  C.R.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična slika Simbolična slika

Policisti  PU  Novo  mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med  9. 10. in 12. 10.  na  območju Žuničev, Sinjega vrha, Tanče Gore, Dragatuša,  Srednjih  Radencev,  Podloga (PP Črnomelj), Dola in Premagovcev (PP  Krško)  izsledili in prijeli  26 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.

Policijski  postopki  z  12  državljani Bangladeša, štirimi državljani  Pakistana, štirimi državljani Kosova, štirimi državljani Sirije in dvema državljanoma Libije še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje je 11. 10. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo  in  pregled  vozila,  kjer  so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana,  ki  sta  se  poskušala  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.