Da se! Trda protimigrantska roka Salvinija že daje prve rezultate: po raciji v Bolzanu več izgonov iz države Izpostavljeno

Matteo Salvini. (Slika: Nova24TV) Matteo Salvini. (Slika: Nova24TV)

Za dva Arabca in enega črnca, ki so jih prijeli v Bolzanu, je bil odrejen takojšen izgon iz Italije, poroča portal Affari Italiani, ki dodaja, da policijska akcija v tem mestu še ni končana.

Portal poroča, da se učinki nove strategije italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija že poznajo. Policija se več ne boji, da bi sprožila večje racije proti migrantom.

V eni od takih akcij v Bolzanu, ki sicer še traja, so prijeli dva Maročana in Nigerijca. Za njih je bil odrejen takojšen izgon iz države. Četrtega (Maročan) so zaradi napada na uradno osebo aretirali.

Portal poroča, da so v zadnji obsežni raciji na območju Bolzana identificirali več sumljivih oseb (vsi po vrsti so bili ilegalni migranti), ki jih zdaj preiskuje policija.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.