Afganistanci so se skrivali v tovornjaku, zalotili tudi britanskega tihotapca

foto: policija foto: policija

Včeraj, ob 6.55, je namreč na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim priklopnim vozilom turških registrskih oznak, vstopal 52-letni Turek.

 

Med mejno kontrolo so policisti s CO2 testerjem zaznali, da se v priklopnem tovornem vozilu nahajajo ljudje. Zaradi tega so policisti opravili t.i. temeljito mejno kontrolo in v priklopnem vozilu odkrili, med tovorom skrite, tri državljane Afganistana, ki so se na tak način skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so včeraj že predali hrvaškim varnostnim organom.

Primorski policisti pa so sporočili, da so v zadnjih 24ih urah na območju PU Koper prijeli 16 nelegalnih prebežnikov, in sicer 9 na območju PP Koper 9, 7 pa na območju PP Ilirska Bistrica.

Ob 21.15 pa so policisti v Galantičih ustavili osebni avto Citroen C5, v katerem je bilo 5 oseb, in sicer voznik, državljan Kosova, in 4 državljani Albanije. Vozniku, ki začasno prebiva v Veliki Britaniji, sledi kazenska ovadba za nedovoljeno sprovajanje preko državne meje. Policijski postopki še potekajo.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.