40-letnega afganistanskega migranta s Švedske aretirali zaradi umora 16-letne neveste

  • Napisal  vir: nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija epa

Afganistanskega migranta so policisti aretirali v Iranu zaradi umora mladoletne neveste na Švedskem. Zanj so razpisali mednarodno tiralico, ga ujeli in pripeljali nazaj na Švedsko, kjer ga čaka obsodba za umor, ki ga je zagrešil leta 2016.

40-letni migrant bi se moral poročiti s 16-letnim dekletom, poročajo švedski mediji. A je marca 2016 svoje dekle umoril, njeno telo pa so našli v gozdu v Hökarängenu šele maja istega leta. Dekle je pred tem zaprosilo za azil na Švedskem.

“Prek Interpola smo dobili informacije, da bi lahko bil osumljeni v Iranu,” je dejal tožilec Tomas Malmenby, ni pa želel podati informacij, na čem temeljijo sumi, da je on umoril svoje dekle, razkril pa je, da je vpleten. Več bo znano v torek na okrožnem sodišču v Södertörnu, poroča Voice of Europe.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.