Gianni Rijavec želi ohraniti »slovensko canzono«

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Pop- simfo zvok je nova glasbena pot Giannija Rijavca. Pop- simfo zvok je nova glasbena pot Giannija Rijavca. Demokracija

Pop- simfo zvok, ki je nova glasbena pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je na koncertih na Cerju, Kobaridu, Štanjelu, v vili Vipolže v Goriških Brdih, dvorcu Štatenberg doživela ovacije. Občinstvo vedno znova potrjuje, da so Giannijeve balade ob klavirju, večglasnem petju in z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo postale uspešnice. Istočasno je to tudi dokaz, da slovenska pop glasba ni nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce.

Slovenska pop glasba na ta način dobiva novo dimenzijo, postavljena je v prave koncertne dvorane in to je dokaz, da ni namenjena samo kot mašilo veseljačenju. Gianni Rijavec želi ohraniti »slovensko canzono« z dramaturškim lokom in zapomljivim refrenom, želi, da se melodije ohranijo, da ljudem ostanejo v spominu, da si jih ljudje prepevajo.

Te dni sta na YouTube prišli dve skladbi in sicer novejša TI SI LEPA KOT POMLAD in SOČA- live posnetki iz koncerta »GIANNI RIJAVEC in godalni kvartet« iz Vile Vipolže v Goriških Brdih.


TI SI LEPA KOT POMLAD
https://www.youtube.com/watch?v=GR6A3Cpe6SI&t=41s


SOČA
https://www.youtube.com/watch?v=2E3CJNkzMDY

 

nazaj na vrh