Voznik, ki je povozil pešca v Lovrencu, se je sam javil policiji

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Povzročitelj torkove prometne nesreče v Lovrencu na Pohorju, v kateri je umrl pešec, se je sam javil policiji. Kot je danes povedal pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Anton Vinko, gre za 29-letnega domačina, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v večernih urah povozil 42-letnega pešca.

"V sredo v jutranjih urah se je voznik sam javil na policijski postaji v Rušah," je v današnji izjavi za medije v Mariboru povedal Vinko.

Policisti so moškemu odvzeli prostost in opravili ogled vozila na njegovem domu. "Ugotovljeno je bilo, da se delci, ki so bili najdeni na kraju prometne nesreče, ujemajo s poškodbami na vozilu," je pojasnil Vinko. Vozilo je pregledal tudi izvedenec, po vseh zbranih podatkih pa bo sledila kazenska ovadba zoper voznika. Ta je doma v bližini kraja nesreče.

Prometna nesreča se je zgodila v torek ob 22.33 na Gornjem trgu v Lovrencu na Pohorju. Voznik belega osebnega avtomobila je trčil v pešca in odpeljal s kraja nesreče, pešec pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policija se medijem zahvaljuje za objavo poziva, javnosti pa za vse informacije, ki so jih posredovali.

nazaj na vrh