Vlomili v kiosk in v hišo

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in dve poškodovanji tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9-krat na javnem kraju in 2-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali sedem vlomov, od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu.

Včeraj zvečer, nekaj pred polnočjo, smo bili obveščeni o vlomu v kiosk s hitro prehrano v Kamniku. Neznani storilec je vlomil skozi vhodna vrata in iz blagajne odtujil denar. Nastalo je za nekaj sto evrov škode.

Včeraj okrog 8. ure so policisti PP Domžale obravnavali vlom kioska v Domžalah. Neznani storilec je prek noči vlomil skozi prodajno okno, iz notranjosti pa je odtujil cigarete. Točna ocena odtujenih predmetov bo znana po popisu blaga.

V Zbiljah so neznanci vlomili v hišo, iz katere so odtujili bančno kartico, v okolici Ihana pa so iz hiše odtujili nakit.

Danes, nekaj po 2. uri, je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v prostore lekarne v Ljubljani. Po prvih ugotovitvah iz notranjosti naj ne bi bilo ničesar odtujenega. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Včeraj zvečer okoli 20.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na dolenjski avtocesti od Ivančne Gorice proti Ljubljani, kjer je voznica osebnega avtomobila Kia zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala z vozišča. Vozilo je obstalo na strehi. V vozilu so bili še trije potniki, vsi skupaj so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 13. ure se je se je v križišču Zasavke in Brnčičeve ulice pripetila prometna nesreča med motoristom in voznikom osebnega vozila Kia. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču s strani voznika vozila. Motorist je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

Včeraj okoli 20.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske in Štajerske ceste, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik kombija MB Vito. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da voznik pri zavijanju levo ni dal prednosti pešcu, ki je pravilno prečkal prehod za pešce. V nesreči je slednji utrpel lahke telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 8.45 obveščena o požaru na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so zavarovali območje in pričeli z zbiranjem obvestil. Po prvih zbranih obvestilih je bilo znano, da je zagorelo v ostrešju hotela. Zaradi hitre intervencije gasilcev jim je požar uspelo lokalizirati in nato tudi pogasiti. V času intervencije je bil objekt izpraznjen, evakuiranih je bilo okoli 100 oseb. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba.

Gašenje požara in preostale aktivnosti gasilcev so potekale celotno popoldne, ko so kriminalisti začeli z ogledom kraja požara. Po do sedaj zbranih ugotovitvah ogleda kraja požara je znano, da je zagorelo v sedmem nadstropju, požar pa se je nato razširil v mansardo in ostrešje.

O vzroku požara v tem trenutku še ne moremo govoriti, saj kriminalistična preiskava še aktivno poteka. V požaru je nastala velika škoda, po prvih ocenah okoli 400.000 evrov.

Kriminalisti tudi danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.